Ciğer, Diyarbakır genelinde küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler aracılığıyla hem ocak başında yeniyor hem de sipariş edilerek evlere gönderiliyor. Ciğer ustası Onur Erdin, iftara bir saat kala rezervasyonların alındığını ve hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Dört katlı mekânlarının her katında ocak başlarının faal olduğunu ekleyen Erdin, Ramazan öncesi haftada ortalama 650-700 kilogram, hafta sonları da 1 ton civarında tüketim yapıldığını kaydetti.
Ramazan ayında ise bu rakamın 450-500 kilogram seviyesine düştüğünü ifade eden Erdin, “Burası sadece Diyarbakır değil, Ciğerbakır. Ciğerimiz tescillenmiştir. Artık patentliyiz, kimse bizi engelleyemez. Ciğerleri bir saat önce pişiriyoruz, böylece daha taze ve vitaminli oluyor. İftardan birkaç saat önce hazırlarsanız ciğerin tadı değişir, damak tadı farklı olur” dedi.
Ciğerin tercih edilmesinin nedeninin iftardan sahura kadar üst düzeyde tüketim olduğunu söyleyen Erdin, “İnsanlar sahurda kahvaltı yerine ciğer yemeyi tercih ediyor. Ciğer, kelimelerle tarif edilemez, deneyimlenmelidir. Burası adeta bir ciğer hastanesi” şeklinde konuştu. Müşterilerden Sılanur Karagöz, bir Diyarbakırlı olarak her öğünde ciğer yiyebildiklerini ifade ederek, bugün iftar için kebap yemeye geldiklerini belirtti. Müşteri Faruk Kurtcebe ise Mardin’den geldiklerini söyleyerek, “Ramazan Ayı’nın Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır’ı gezmeye geldik, burada güzel bir ortamda ciğer ile iftarımızı açalım dedik” dedi.