Türkiye Yüzyılı’nda Kadınlar İşgücü ile İstihdamda Yeni Bir Dönem Başlatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye Yüzyılı’nın çalışma hayatında kadınların katkılarıyla şekilleneceğini ifade etti.

Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’ açılışında konuşan Işıkhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın istihdamıyla ilgili önemli mesajlar paylaştı. Konuşmasına, “Erzurum’un fedakar ve çalışkan kadınlarını, şehitlerimizin annelerini kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” sözleriyle başlayan Bakan, “Bugün, Kara Fatmalar ve Nene Hatunların şehri olan Erzurum’da, emekçi kadınlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Kadınlar, bu şehirde tarih, doğa ve kültürden ilham alarak üretim yapıyorlar. Sizler, ülkemizde bağımsızlık mücadelesine katkıda bulunarak, bu şehirdeki erkekleri de kadınlarıyla birlikte yiğit hayata tanıklık ettiniz” dedi.

Ankara’daki “Sanayide Kadın Eli Projesi” ödül töreninde Erzurum’un İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meryem Kübra Alioğulları’nın ödül aldığını hatırlatan Işıkhan, kadınların sanayi, ticaret ve teknoloji alanındaki başarılarının önemli olduğunu vurguladı. Kadın girişimcileri tebrik eden Işıkhan, kadınların desteklenmesi ve istihdam konularında daha fazla teşvik sağladıklarını belirtti. Ayrıca, İş Pozitif Kadın İstihdam Projesi’nin 2024 yılına kadar kadınların kayıtlı iş gücüne dahil olmasını sağlamak için başlatıldığını kaydetti.

İş Pozitif’in, istihdam eşleştirme süreçlerini destekleyen bir sistem olduğuna dikkat çeken Işıkhan, bu projeyle 900 binden fazla kadının istihdama kazandırıldığı bilgisini verdi. Çalışma hayatında kayıt dışılığın en büyük sorunlardan biri olduğuna vurgu yapan Işıkhan, bu konuda yapılan projelerin önemini hatırlattı.

Kadınların iş ve aile yaşamı arasında denge sağlanması gerektiğini belirten Bakan, bu amaçla kadınlara çocuk bakım desteği sunduklarını ve çeşitli mesleki eğitim programları düzenlediklerini aktardı. Son 23 yılda, İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen 15 milyon kişinin 5 milyonunun kadınlardan oluştuğuna dikkat çekti.

Işıkhan, Türkiye Yüzyılı’nın inşa sürecinde kadın-erkek demeden tüm bireylerin katkısının önemli olduğunu sözlerine ekleyerek, önümüzdeki yıllarda kadınların istihdam alanındaki rolünün artırılması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Bu bağlamda, Ulusal İstihdam Stratejisi’ni yayımladıklarını ve günümüz ihtiyaçlarına uygun istihdam politikaları geliştirdiklerini ifade etti. Gençlere yönelik yeni İŞKUR programının da büyük bir ilgi gördüğünü ve bu programdan faydalanacak genç sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yorum yapın