Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Koyunpınar köyündeki eğitimcilerden Hediye Kılıç, görev yaptığı ilk okul ve anasınıfında gerçekleştirdiği yenileme çalışmaları ile öğrencilere daha kaliteli bir öğrenme ortamı sunma hedefini başarıyla gerçekleştirdi.
Koyunpınar İlkokulu’nda müdür vekili olarak görev alan Hediye Kılıç, ders saatleri dışında okulun dış cephesine çeşitli resimler çizerek, duvarlarını boyadı. Özverili bir şekilde hem iç duvarlarda hem de sınıflarda da boyama işlemleri yapan Kılıç, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle okul bünyesinde bir kütüphane kurdu. Bu kütüphaneyi, öğretmen arkadaşları ve sosyal medya aracılığıyla edindiği destekle çeşitli okuma kitaplarıyla zenginleştirerek keyifli bir alan haline getirdi.
Üç yıl önce ilk görev yeri olan Koyunpınar İlkokulu’na atandığını belirten Kılıç, “Okul öncesi öğretmeniyim. Burada çalışmaya başladığımda okulun fiziksel koşullarını değerlendirdim ve önce bunları geliştirmeye karar verdim. Yeteneğimi kullanarak okulun duvarlarını boyamaya başladım, çocukların ilgisini çekebilecek desenler hazırladım. Daha sonra okulumuzun koridorlarında da çeşitli desenler ile süsleme yaptık. Eskiden var olan kütüphanemiz, yeterli koşullara sahip değildi. Bu nedenle farklı şehirlerden dostlarımdan kitap yardımı talep ettim. Sosyal medya üzerinden okulla ilgili yapılan paylaşımlar sayesinde de yardım edenler oldu. Kitapları topladıktan sonra kütüphanenin düzenlemesini yapmaya koyulduk, zeminini çeşitli matlarla kaplayarak sıcak bir atmosfer yaratmaya çalıştık. Çünkü kışın okulumuz oldukça soğuk oluyor. Okulumuzda toplam 22 öğrencimiz var; 5 ana sınıfı ve 17 ilkokul öğrencisi mevcut. Sabahları geldiğimizde veliler sobayı yakmış oluyor, gün içinde de sönmesin diye gerekli özeni gösteriyoruz ki öğrenciler üşümesin. Bu sobanın birçok avantajı oluyor; çocuklarla sıcak çikolata yapıp, mısır patlatarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi.