Sakarya Üniversitesi, Bilim İletişim Ofisi ile Bilimi Toplumla Buluşturmayı Amaçlıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), bilimin topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla yeni bir Bilim İletişim Ofisi kurma kararı aldı. Rektör Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında yapılan üst yönetim toplantısında rektör yardımcıları ve akademisyenler yer aldı. Toplantıda, bilimsel bilgilerin toplumla daha verimli bir şekilde paylaşılması ve üniversite-toplum iş birliğinin güçlendirilmesiyle ilgili konular masaya yatırıldı. Bilim İletişim Ofisi’nin, akademik çalışmaların halka sunulmasında kritik bir işlev göreceği belirtildi.

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversiteler arasındaki izleme raporu da değerlendirilerek Sakarya Üniversitesi’nin başarısı gözden geçirildi. Proje Tabanlı Eğitim sisteminin daha fazla alanda benimsenmesi için hızlandırma kararı alınırken, iş dünyasının mezunlardan beklentilerine uygun olarak ders içeriklerinin güncellenmesi için Fakülte Danışma Kurulları ile iş birliği yapılacağı kaydedildi.

Toplantının sonunda Rektör Prof. Dr. Hamza Al, alınan kararların önemine dikkat çekerek, “Bilimsel bilgilere toplumun erişimini artırmak ve paylaşımını sağlamak için Bilim İletişim Ofisi’ni kurmaya kararlıyız. Bilim, sadece akademik çevreler arasında sınırlı kalmamalı, halkla etkileşim içinde olmalıdır. Bilimsel çalışmaların halk tarafından anlaşılamaz kalması, bu bilgilerin pratikte kullanımını engeller. Bu nedenle, bilim iletişimini güçlendirmek ve bilgiyi yaymak bizim en büyük görevlerimizdendir” dedi.

Prof. Dr. Al, YÖK raporlarında Sakarya Üniversitesi’nin ilk on hedeflerine ulaşabilmesi için yeni adımlar atmaları gerektiğini ifade ederek, “Performansımızı sürekli olarak gözden geçirmemiz şart. Akademik başarılarımızı daha ileri seviyelere taşımak ve hem ulusal hem de uluslararası rekabet gücümüzü artırmak için stratejik planlamalar gerçekleştireceğiz” diye ekledi.

Ayrıca, Proje Tabanlı Eğitim sisteminin tüm birimlere yayılması yönündeki çalışmalara da değinen Prof. Dr. Al, “Bu eğitim sistemini tüm birimlere entegre ederek, öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmeleri için stratejiler geliştireceğiz. Teorik bilginin pratiğe dönüşümünü sağlamak amacıyla, deneyim odaklı eğitimi destekleyen süreçleri yaygınlaştırmak önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Danışma Kurulları ile yapılan toplantıların da sıklaştırılacağını belirten Prof. Dr. Al, “Eğitim programlarımızı iş dünyasının talepleri doğrultusunda güncellemeye devam ediyoruz. Mezunlarımızın istihdam oranı oldukça yüksek ve bunu daha da artırmak bizim için önemli. Sektör temsilcileriyle daha fazla etkileşimde bulunarak, taleplerine uygun yetkinlikler sağladığımız takdirde, mezunlarımızın kariyer fırsatlarını güçlendirmiş olacağız. Sakarya Üniversitesi olarak, bilimi toplumla buluşturmak, öğrencilere en iyi eğitimi sunmak ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın