Mersin’deki Hayvan Bakımevi, Gönüllülerle Birlikte Can Dostlarının Bakımını Üstleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı çatısı altında bulunan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde gönüllülerle ortaklaşa çalışmalar yürütüyor.

Bu bakımevinde kalan hayvanların sağlığı ve güvenliği için her türlü ihtiyaçları, beslenme, aşı, kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon gibi alanlarda titizlikle karşılanıyor. Belirli günlerde gönüllüler, hayvanların beslenmesi, bakımı, yaşam alanlarının temizlik ve hijyen uygulamaları gibi konularda bakımevi personeline destek veriyor. Gönüllülerin bu süreçteki aktif rolü, hayvan sevgisini topluma aşılamanın yanı sıra, herkesin toplumsal duyarlılığını artırma noktasında önemli katkılarda bulunuyor. Bu uygulama, insanların sokak hayvanlarıyla bağlarını güçlendirirken, haklarıyla ilgili farkındalığın da artmasına yardımcı oluyor.

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Ömer Benli, gönüllülerle ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Hayvansever vatandaşlarımız gönüllü olmak istediklerini bizlere iletiyorlar. Gönüllülerimiz, personelimizin gözetiminde hayvanların bakımında bizlere yardımcı oluyor. ‘El birliği ile daha güçlüyüz’ gerekçesiyle bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şeyimiz şeffaf bir şekilde ilerlemekte” şeklinde konuştu.

Gönüllü olmak isteyenler için bazı kriterlerin olduğunu belirten Benli, “Gönüllülük isteğini ileten vatandaşlarımızın öncelikle hayvansever olup olmadıklarını araştırıyoruz. Eğer gerekli kriterleri karşılarlarsa, burada birlikte çalışıyoruz. Gönüllülerimizin faydalı olabileceği alanlara yönlendirilmesi sağlanmaktadır” dedi.

Sevil Kumaş, 20 yıldır gönüllü olarak çalıştığını ve 2024 Temmuz’dan bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Her salı burada hayvanları ziyaret ediyoruz. Mersin’de birçok barınağı ziyaret ettim, ancak burada gönüllü olarak hayvanları ziyaret edebilmek büyük bir ayrıcalık” sözlerine yer verdi.

Sokak hayvanları konusunda ilçe belediyelerinin de sorumluluk taşıdığına vurgu yapan Kumaş, “Eğer ilçe belediyeleri barınak açarlarsa, büyükşehir belediyesinin daha da güçleneceğini düşünüyorum. Patiliköy gibi projelerin hayata geçmesi, hayvanseverler için hayal ettiğimiz ortamların oluşmasını sağlayacaktır” diye ekledi.

Gönüllü Mertcan Yılmaz ise, barınakta iki aydır gönüllü olarak çalıştığını ve hayvanları sevmenin bu sürecin en önemli temeli olduğunu belirterek, “Buradaki işlerin sorumluluğunu üstlenirken, hayvanların bakımlarıyla ilgileniyoruz. Umarım gönüllü sayısı daha da artar, fakat elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu konuda oldukça başarılı” şeklinde konuştu.

Yorum yapın