Malatya’da Özel Gereksinimli Çocuklara Tiyatro Keyfi: Nasreddin Hoca Evleri Şenlendirdi!

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Malatya’da, özel gereksinim duyan çocukları evlerinde ziyaret eden Nasreddin Hoca, fıkralarıyla neşeli anlar sundu. “Tiyatro her yerde” düşüncesini savunan oyuncu Ömer Konakçı, sanatın bir araya getirici etkisinin altını çizdi.

Ömer Konakçı, Malatyalı Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) desteğiyle, tiyatro ekibiyle birlikte bu önemli günü özel durumdaki çocukların evlerinde kutladı. Ekip, Nasreddin Hoca’nın fıkralarını canlandırarak çocuklara eğlenceli bir tiyatro deneyimi yaşattı. Kahkahalar eşliğinde gerçekleşen gösterim, küçük izleyicilere unutulmaz anlar sundu.

Etkinlik hakkında konuşan Ömer Konakçı, “Tiyatro sahnede olmaktan çok daha fazlasıdır; yaşamın her alanında var olabilir” ifadelerini kullandı. Konakçı, “Bugün, tiyatronun birleştirici ve iyileştirici gücünü özel çocuklarımızla paylaşmayı amaçladık. Onların yüzlerinde gördüğümüz gülümseme; bizim için en büyük ödül oldu. Destek veren MAGİNDER ailesine, Başkan Salih Karademir ve Önder Serindağ’a teşekkür ederiz” dedi.

Tiyatro sanatının sadece sahnelerde değil, her yerde var olabileceğine dikkat çeken Konakçı, “Bugün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü sahnelerde kutlamak yerine, yaşamın içinde kutlama yaptık. Tiyatro, sahne sanatlarının ötesinde; iyileştirici bir dokunuş, bir umut kaynağıdır. Bu özel gün vesilesiyle, tiyatronun bağlayıcı ve iyileştirici yönünü engelli çocuklarımızla bir araya getirdik. Nasreddin Hoca olarak kapılarını çaldığımız çocuklarımızın evlerinde oluşan gülümsemeler bizim için en büyük alkıştı. Tiyatroyu onlara misafir ettik; sevgi dolu, eğlenceli dakikalar yaşadık. Bir kez daha gösterdik ki, tiyatro ulaşabildiği her kalpte bir iz bırakır. Evden hayallere uzanan bu yolculukta, engelleri beraber aşmanın mutluluğunu yaşadık. Normalde sahnede olmak zorundaydık ama dedik ki, ‘Eğer tiyatro her yerse, neden çocukların evlerine gitmeyelim?’ Kostümlerimizi giyip, Nasreddin Hoca fıkralarımızı yanımıza alarak engelli çocuklarımızı evlerinde ziyaret ettik. Bugün tiyatroyu sadece sahnede değil, kalplere taşımaya geldik. Tiyatro, bir gülümseme, bir hayret, bir kahkaha ve bolca sevgi demektir” şeklinde konuştu.

Yorum yapın