Küçükçekmece Belediyesi, çalışanlarına yönelik ‘Ergonomi ve İşitme Denge’ konulu bir eğitim programı gerçekleştirdi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, bu programı belediye binasındaki çok amaçlı salonda düzenledi. Eğitimde, günlük yaşamı kolaylaştıracak olan çeşitli egzersizler uygulamalı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.
Uzman Odyolog Begüm Sultan Akar ve Fizyoterapist Halime Şen, eğitimde katılımcılara “Vertigo nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tanı konur, tedavi olanakları nelerdir, omurga sağlığını korumak için neler yapılmalıdır, doğru oturma ve ayakta durma pozisyonları, duruş bozuklukları, bilgisayar başında çalışanların dikkat etmesi gereken unsurlar” gibi konularda detaylı bilgiler sundu. Artan vertigo vakalarının sebeplerine değinen Akar, “Vertigo hastalığı, aşırı tuz tüketimi, yüksek kafein ve çay kullanımı nedeniyle olumsuz bir şekilde etkilenmektedir” şeklinde konuştu.
Ayrıca, Akar, vertigo tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayarak, “Daha önce tanımlanması zor olan vertigo, günümüzde VNG gibi tanı koymaya yarayan cihazlar sayesinde daha iyi anlaşılabiliyor. Vertigonun farklı türleri mevcuttur ve biz hastanın hangi türüyle karşı karşıya olduğunu belirleyerek ona uygun tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Kişiselleştirilmiş egzersizlere dayanan vestibüler rehabilitasyon programları da bu alanda kullanılmaktadır” dedi. Fizyoterapist Halime Şen, ofis ortamında çalışanlar için önerilerde bulunarak, “Bilgisayar monitörü mutlaka göz hizasında olmalıdır. Sandalyenin yüksekliği kişiye uygun şekilde ayarlanmalı, sandalyeye tam oturulmalı ve her yarım saatte bir mola verilmelidir. Su tüketimi de dikkate alınmalı ve günlük yaşantımıza hareket katmalıyız” sözlerini dile getirdi.