Kiğılı, kadınların güçlü destekçisi olarak ön plana çıkmaya devam ediyor. Markanın, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen 5’inci Uluslararası Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ alanında ‘Kadın Dostu Markalar 2025 Farkındalık Ödülü’ne layık görülmesi, bu alandaki kararlılığını bir kez daha kanıtladı.
2024 yılında başlattığı “Eşitlik Cepte Başlar” kampanyası ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın ve erkekler arasındaki ücret eşitsizliğine dikkat çekmeyi hedefleyen Kiğılı, aynı zamanda özel olarak ürettiği denim pantolonların ceplerini yüzde 20 oranında büyüterek sosyal mesajını güçlendirmiş oldu.
Marka, uzun yıllar boyunca toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsemiş bir duruş sergiliyor. 2020 yılından bu yana ürettiği her parçanın iç etiketine eklediği “Hayat Müşterek” simgesi ile toplumsal cinsiyet rollerine dair farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu simge, sadece bir söylem değil, aynı zamanda Kiğılı’nın uzun süredir benimsediği değerleri temsil ediyor. Markanın, ev içindeki görev paylaşımına dair oluşturduğu farkındalık, toplumsal eşitliğe olan bağlılığını da gözler önüne seriyor.
Kiğılı CEO’su Sena Suerdem, ödülle ilgili yaptığı açıklamada; “Eşitlik, bizim için bir proje olmanın çok ötesinde, iş yapış biçimimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Her ürünümüzün iç etiketine eklediğimiz ‘Hayat Müşterek’ simgesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bağlılığımızı vurgulamakta. ‘Eşitlik Cepte Başlar’ projemizle de iş dünyasındaki ücret adaletsizliğine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. Suerdem ayrıca, bu ödülün sadece Kiğılı’nın değil, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunan herkesin çabasının bir göstergesi olduğunu belirtti. Kadın emeğinin değerini artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.