Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılına dair Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde 4 Ar-Ge projesi ve 33 danışmanlık hizmeti sundu.
Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) öncülüğünde gerçekleştirilen bu projelerde, sanayicilerle kurulan iş birlikleri güçlendirilerek Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel ve teknik birikiminin saha ile buluşturulması sağlandı. Kamu ve sanayi ile olan etkileşimi artırmak amacıyla 25 akademisyen görevlendirildi ve bu çerçevede çeşitli Ar-Ge projeleri gerçekleştirildi. Projeler ve danışmanlık çalışmaları, sanayinin güncel ihtiyaçları doğrultusunda akademik çözümler geliştirilmesine önemli katkılar sundu. Ayrıca, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu üyeleri tarafından 8 saha ziyareti düzenlenerek sanayi temsilcileriyle yüz yüze iletişim kuruldu. Bu ziyaretlerde projelerin sahadaki uygulamaları gözlemlendi ve iş birliğini daha etkin hale getirmek amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Bölgesel kalkınmaya katkıda bulunma hedefi
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından uygulanan bu projelerin temel amacı, sanayinin gereksinim duyduğu akademik desteği artırmak ve üniversite tarafından üretilen bilginin ekonomik değer yaratmasını sağlamak olarak belirlendi. Bu bağlamda, sanayi kuruluşlarıyla gerçekleşecek projelerin çeşitlendirilmesi ve bölgesel kalkınmaya daha fazla destek sağlanması hedefleniyor.
“İş birliklerimizi arttırarak devam edeceğiz”
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kamu, üniversite ve sanayi arasında güçlendirilmesi amaçlanan iş birliğine dair açıklamalarda bulundu. Akademik bilginin sanayiye kazandırılmasının önemine vurgu yapan Topal, “Akademik bilgi birikimimizi sanayi ile bir araya getiriyor ve bu süreçteki katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz. Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, bilgi ve teknolojinin ekonomik faydaya dönüşmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği projelerimizi daha da çeşitlendirerek devam etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.