İstanbul Beykent Üniversitesi’nin 14 Bölümü ACQUIN Tarafından Akredite Edildi

İstanbul Beykent Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar ile İletişim Fakülteleri kapsamındaki toplam 14 akademik bölümü, Alman akreditasyon kurumu ACQUIN tarafından onaylandı.

2024 yılında uluslararası akreditasyon süreçlerine başlayan İstanbul Beykent Üniversitesi, gerekli tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra belgelerini ACQUIN ile paylaştı. Eğitim kalitesi, öğretim yöntemleri, akademik kadronun yeterliliği, yönetim sistemlerinin etkililiği, öğrenci memnuniyeti ve altyapı imkânları gibi unsurları dikkate alan ACQUIN, üniversitenin standartlarını uluslararası düzeyde yeterli buldu.

Bu çerçevede, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yer alan 7 bölüm ile İletişim Fakültesi’ne bağlı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, 30 Eylül 2031 tarihine kadar akredite edildi. İletişim Fakültesi altında bulunan diğer 6 bölüm için ise akreditasyon süreci 10 Aralık 2026 tarihine kadar geçerli olacak.

Öğrencilere hem akademik hem de profesyonel olarak pek çok avantaj sağlayacağı ifade edilen Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel, “Üniversitemizin uluslararası düzeyde tanınan bir kurum tarafından akredite edilmesi, eğitim kalitemizin dünya standartlarında kanıtlandığı anlamına geliyor. Bu başarının, öğrencilerimizin akademik ve meslek hayatlarına önemli katkılar yapacağına inanıyoruz,” şeklinde konuştu. Ayrıca, diğer bölümlerin akreditasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Öngel, “2024 yılının sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizdeki 15 bölüm ve Lisansüstü Eğitim Enstitümüz bünyesindeki 16 program için uluslararası akreditasyon girişimleri başlatılmıştır. Tüm bölümlerimizi ve programlarımızı uluslararası akreditasyon ile taçlandırma hedefindeyiz,” dedi.

ACQUIN tarafından akredite edilen bölümler şu şekildedir:
Güzel Sanatlar Fakültesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Oyunculuk, Radyo, Televizyon ve Sinema (TR), Radyo, Televizyon ve Sinema (EN), Tekstil ve Moda Tasarımı.

İletişim Fakültesi: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Dijital Oyun Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Medya ve İletişim, Yeni Medya (TR), Yeni Medya (EN), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı.

Yorum yapın