Tokat’ın 25 kilometre uzağındaki Gözova Ortaokulu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen “Köyümüzden Dünyaya” projesiyle, 45 öğrenciye müzik aracılığıyla kültürel etkileşim imkanı sunuyor.
Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hayata geçirilen bu projeyle, Gözova Ortaokulu öğrencileri heyecan verici bir müzik deneyimi yaşıyor. “Okulumda Müzik” isimli projede, öğrenciler Türkçe’nin yanı sıra Azerbaycan Türkçesi, İtalyanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Rusça, Arapça, Yunanca ve Almanca gibi 10 farklı dilde şarkı söyleyerek, uluslararası bir köprü kurmayı hedefliyor. Projenin koordinatörlüğünü Murat Ağıl, müzik öğretmeni Ozan Ünsal Çekiç ise yürütücülüğünü üstleniyor. Bu girişim ile öğrencilerin farklı kültürleri tanıması teşvik ediliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, bu uygulamanın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemli bir örneği olduğunu belirterek, “Bu projeyle çocuklarımıza sadece bilgi vermiyor, aynı zamanda kişiliklerinin gelişimine de katkı sağlıyoruz. Sanat faaliyetleri, özellikle müzik, onların düşünce dünyasını ve vizyonlarını genişletecek,” ifadelerini kullandı.
Proje hakkında bilgi veren müzik öğretmeni Ozan Ünsal Çekiç ise, “Hedefimiz, çocukların dünya müziğini anlamalarını sağlamak. Farklı dillerde şarkılarla onlara diğer ülkelerin kültürlerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Kendi müziğimizi unutmadan, dünya müziklerine de açılmalarını istiyoruz,” dedi. Öğrenciler de projeye katıldıkları için mutlu olduklarını ve farklı dillerde şarkı söylemenin kendileri için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu dile getiriyor. Öğrencilerin 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda konser vermeyi planladığı bu proje sayesinde, hem kendi kültürlerini hem de diğer kültürleri müzik yoluyla keşfetme fırsatına sahip olacaklar.