Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 2024 yılında birçok alanda önemli başarılar elde etti. Başhekim Doç. Dr. Şüheda Kaya, “2024’te toplamda 2 milyon 494 bin hastaya hizmet verdik. Hastanemizin açılışından bu yana başvuran hasta sayısı 12 milyonu geçti” dedi.
2024 yılına ait hizmet performansını değerlendiren Başhekim Kaya, “Hastanemiz, yalnızca ilimize değil, aynı zamanda bölge illerine de sağlık hizmeti sunmaktadır. Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 2020 Elazığ depreminin ardından Covid-19 pandemisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sürecinde de Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır gibi illerden hastalar kabul ederek bölgeye destek oldu. 2024 yılı itibarıyla hastanemizin sunduğu hizmetler önemli bir artış gösterdi. 2023 yılında 2 milyon 260 bin olan hasta sayısı, bu yıl 2 milyon 494 bine ulaştı. Yatan hasta sayısı ise 69 bine çıkarak, geçen yıla oranla 9 bin arttı. 46 bin 203 ameliyatın gerçekleştirildiği hastanemizde, A grubu özellikli ameliyatların sayısı 2 bin 798 oldu. Ameliyat sayısında da geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış yaşandı” diye belirtti.
Hastanenin sunduğu hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artmaya devam ettiğini vurgulayan Kaya, “Önceki yönetimlerin başarılı çalışmalarını sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Tüp Bebek Merkezi’mizdeki ilk doğumlar da gerçekleşerek toplamda 14 bebek dünyaya geldi. Ayrıca, YAŞAM (Sağlıklı Yaş Alma Merkezi) hizmeti ile 65 yaş üstü hastalarımıza evde sağlık hizmetleri sunmaya başladık. Suda doğum ünitemizi açarak, 4 annenin sağlıklı bir şekilde doğum yapmasını sağladık” ifadelerini kullandı.
Hastane bünyesindeki poliklinik sayısının 154’ten 2024 yılında 170’e yükseldiğini söyleyen Kaya, “Bu sayede hastalar hekimlere daha rahat ulaşabiliyor. Kulak burun boğaz, cildiye ve göz hastalıkları branşlarında haftanın her günü poliklinik hizmeti veriyoruz. Sağlık kurulumu tarafından 8 bin 316 hastaya rapor düzenlendi ve bu da bir önceki yıla göre yüzde 20’lik bir artış gösteriyor. ‘Kronik Yara Bakım Merkezi’, ‘Kas Hastalıkları Tanı ve Tedavi Ünitesi’ ile ‘Obezite Cerrahisi Uygulama Merkezi’ ruhsatlarını aldık. Ayrıca, uzaktan hasta değerlendirme hizmetine de başladık. Bu kapsamda sağlık danışmanlıkları yapılıyor ve gerekli görülen hastalara e-reçete yazılabiliyor” dedi.
2024 yılında hastanede 4 bin 22 anjiyo işlemi gerçekleştirildiğini belirten Kaya, “Hastalarımızın tedavisinin burada yapılması hedefimizdir. Kapalı kalp cerrahisi konusunda ihale süreçlerini tamamladık ve hizmete geçmeyi planlıyoruz. Ayrıca, hastanemiz eğitim ve araştırma hastanesi olarak da faaliyet göstermekte. Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından dört yeni kliniğimize eğitim yetkisi verilmesiyle birlikte eğitim kliniği sayımız 9’a yükseldi. Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulumuzu da kurarak klinik araştırmaları değerlendirebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Sonuç olarak, hastanenin gelişmiş altyapısı ve uzman kadrosuyla bölgeye önemli sağlık hizmetleri sunduğunu kaydeden Kaya, “Hastanemiz, çocuk yoğun bakım, nitelikli cerrahiler, kanser tedavisi ve diğer hizmetleriyle ülke genelinden hasta kabul etmeye devam ediyor. Ayrıca, sağlık turizmine katkı sağlamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.