Fahrettin Altun: “Türkiye’nin Terörsüz Hedefi İçin Birlikte Hareket Etmeliyiz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Fahrettin Altun, “Ülkemiz, terörsüz Türkiye hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir uzlaşıya yaklaşırken, toplumsal dayanışmamızı hedef alan bazı sorunlu unsurların dezenformasyon faaliyetleriyle harekete geçirilmeye çalışıldığını elbette gözlemliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Altun, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “CİMER Mobil Uygulama” tanıtım etkinliğine katıldığını belirtti. Burada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) “Dijital ağlardan kalbi bağlıyoruz” prensibiyle devlet ve millet arasında kurduğu güçlü iletişim köprüsünü kritik bir işlev olarak değerlendirdi. İletişim Başkanlığı olarak, tüm kurumların katılımıyla gelişen en büyük kamu iletişim platformu olan CİMER’in sürekli olarak yenilendiğinin altını çizen Altun, bu kapsamda halkın faydasına hizmet etmeyi hedeflediklerini vurguladı. CİMER’in, vatandaşların kamu politikaları hakkında görüş bildirebileceği etkin bir araç konumunda olduğunu söyleyen Altun, “Katılımcı demokrasimiz için kritik bir unsurdur. Bilgi edinme ve hak arama süreçlerinde etkili bir yol olarak hizmet vermektedir. CİMER, yasadışı oluşumlardan kaynaklanan toplumsal vicdanın ifade bulduğu bir mecra haline gelmiştir. Kurulduğumuz günden bu yana en büyük hedefimiz, millet ve devlet ilişkisini güçlendirmektir” dedi.

Altun ayrıca CİMER’in tarihine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlatılan Beyaz Masa uygulamasına kadar uzandığını ifade ederek, “Bu platform sayesinde vatandaşlar, sorunlarına hızlı çözümler bulma fırsatı yakaladı. 2003 yılında, Cumhurbaşkanımız o dönemdeki icraatlarıyla ‘millete hizmet’ anlayışını ülke genelinde yaygınlaştırdı” dedi. Bu süreçte, birçok reformla demokratikleşme ve şeffaflık süreçlerinin hız kazandığına dikkat çeken Altun, CİMER’in de bu reformların bir sonucu olarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti.

CİMER’in, toplumun ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik önemli bir kaynak olduğunu söyleyen Altun, “Son bir yıl içerisinde 636 rapor hazırlayarak bu verileri ilgili bakanlıklarla paylaştık” ifadelerini kullandı. 2024 yılında CİMER, 4 milyon 590 bin başvuru aldığını ve bu yılın ilk çeyreğinde başvuru sayısının 1 milyona yaklaştığını bildirdi. Altun, CİMER Mobil uygulamasının vatandaşların taleplerini kolayca iletmelerini sağladığını ve bu uygulamanın akıllı telefon kullanımındaki artışla doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı.

CİMER’in yalnızca şikayetleri almakla kalmayıp aynı zamanda toplumsal bir mekanizma olarak çalıştığını belirten Altun, “Bunun en net örneğini afet ve kriz durumlarında gördük. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde, acil başvuru sistemimizi devreye sokarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hızlıca çözümler ürettik” şeklinde konuştu.

Son olarak, Altun, Türkiye’nin uluslararası alanda sağladığı özgür ve bağımsız duruşunun millet-devlet ilişkisi açısından önem taşıdığını belirtti ve “Bugün Türkiye, terörle mücadele ederken toplumsal bütünlüğümüze yönelik yapılan dezenformasyonlara karşı dimdik durmaktadır. Milletimiz, bu tür girişimlere asla geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın