Eskişehir Sanayi Odası’ndan Yeşil Yakalı Akademisi ile Sürdürülebilir Eğitim Programı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi aracılığıyla üyeleri için Yeşil Yakalı Akademisi adlı eğitim programını hayata geçirdi.

Etkinlik, Eskişehir Sanayi Odası’nın organizasyonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi ve Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı sürecinin sanayi sektörüne etkileri üzerine vurgu yapıldı. Eğitimde, ekonomik, sosyal ve çevresel dönüşüm süreçlerine dair güncel veriler, özellikle ihracat yapan firmalara sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, yeşil dönüşüm ve temiz üretim alanında ülkemizdeki hibe imkanları ve destek programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Benli, TÜBİTAK tarafından sağlanan ve 250 bin TL’ye kadar ulaşan yüzde 90 oranında hibe desteği sunan projelerin sanayiciler tarafından yeterince değerlendirilemediğini dile getirdi. “Sanayicilerimizin bu hibelerden faydalanabileceği üç farklı proje var. Ama sektörlerden gelen ilgi hâlâ beklenenin altında. AB’nin yeşil dönüşüm projeleri için ayrılan önemli kaynaklar da benzer bir ilgiyle karşılaşmıyor” ifadelerini kullandı.

Benli, ESO’nun bu süreçteki aktif rolünü vurgulayarak, “TÜBİTAK tarafından yetkilendirilen Yeşil Dönüşüm Mentör Kurumlarından biri olarak, sanayicilere karbon ayak izi hesabı, sürdürülebilirlik raporlaması gibi geniş kapsamlı hizmetler sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitim programında ayrıca, Eskişehir Teknik Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe ve ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Uzmanı Dr. Çağdaş Saz, katılımcılara yeşil dönüşüm projeleri, sürdürülebilir üretim süreçleri ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile SKDM uyum çalışmaları hakkında derinlemesine bilgi verdiler.

ESO’nun yeni oluşturduğu Yeşil Yakalı Akademisi, sanayicilere yeşil dönüşüm yolculuklarında rehberlik ederek, sektörün geleceğe hazırlığında önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor.

Yorum yapın