EasyCep, Yenilenmiş Elektronik Ürün Pazarında Büyümeye Devam Ediyor!

Yenilenmiş elektronik ürünler alanında faaliyet gösteren EasyCep, son bir yıl içinde büyüme oranını iki katına çıkararak dikkat çekiyor. Şirket, oluşturduğu yenilikçi iş ortaklıkları aracılığıyla sektördeki dönüşüme öncülük ediyor. EasyCep, kendi lisanslı yenileme merkezi sayesinde garanti ve esnek ödeme seçenekleri sunarak yenilenen cihazları kullanıcılara ulaştırmakta; yerel ikinci el telefon işletmelerini de EasyCep Express ağına dâhil ederek hem tüketicilere hem de esnafa fayda sağlayan bir sistem inşa ediyor. EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, “Amacımız sektördeki kayıtdışılığı azaltmak, veri güvenliğini sağlamak ve tüketicilere akıllı teknoloji ürünlerine daha uygun koşullarla erişim imkânı tanımak,” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yenilenmiş elektronik ürün pazarındaki yükselişini sürdüren EasyCep, 2024 yılı itibarıyla 200 binden fazla elektronik cihazı yeniledi ve bu durum ekonomiye önemli katkılar sağladı. Yurt dışındaki operasyonlarını Katar’la başlatan şirket, Suudi Arabistan ve Pakistan pazarlarına da açılmayı hedefliyor. EasyCep, Türkiye’nin önemli unicorn adayları arasında gösterilmektedir.

Mehmet Akif Özdemir, “Türkiye’de tüketicilerin garantili yenilenmiş ürünlere olan ilgisi sürekli artıyor. Yenilenmiş ürün pazarının payı yüzde 10’a yaklaştı. Biz, hem yurtiçinde hem de yurtdışında sunduğumuz avantajlarla tüketicileri buluşturmaya ve yerel iş ortaklarımızı büyütmeye devam ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Son bir yıl içinde iki kat büyüdü ve Türkiye’de yenilenmiş elektronik ürünlere olan talep artmaya devam ediyor. Özdemir, EasyCep’in 200 binden fazla cihazı yenileyerek 90 milyon dolarlık ithalatın önüne geçtiğini belirtti. 2024 yılı itibarıyla ciroda yüzde 90’lık bir artış hedeflediklerini ekleyen Özdemir, “2025 yılıyla birlikte sektördeki konumumuzu pekiştirmeyi planlıyoruz,” dedi.

EasyCep, kurumsal girişim sermayesi fonları aracılığıyla yatırım alarak büyüme yolculuğunu sürdürüyor. 2021 yılında alınan 9 milyon liralık ilk yatırımın ardından 2022 yılında 100 milyon dolar değerlemeyle 11 milyon dolarlık ek yatırım almış ve ardından da yurt içi ile yurt dışı genişlemelerini hızlandırmıştır. Şirket, 2027 yılına kadar unicorn olmayı hedefliyor.

EasyCep’in hayata geçirdiği iş ortaklığı modeli olan EasyCep Express, ikinci el telefon pazarında yer alan yerel işletmeleri sisteme entegre ediyor. Bu sayede işletmeler, rahat ödeme seçenekleriyle 12 ay garantili ürünleri müşterilerine sunabiliyor. İzlenecek olan eski cihazlar ise EasyCep’in geniş ağından tüm Türkiye’ye ulaştırılmakta. Özdemir, “Tüketicilere şeffaf fiyatlar, garanti ve esnek ödeme seçenekleri sunuyoruz. Yerel ikinci el satıcıları da bu çıkışlarda avantaj kazanacak,” dedi.

EasyCep, son bir yıl içerisinde Türkiye’nin 61 ilinde ve 164 ilçesinde 250’den fazla bayiye ulaşarak iş ortaklığı ağını genişletti.

Esnafa sunulan faizsiz kredi seçenekleriyle de dikkat çeken EasyCep, İş ortakları sıradan tüketicilerine tüm marka ve modellerden ürünler sunma imkânı tanıyor. Fibabanka ile oluşturulan iş modeli sayesinde esnafa önemli bir satış kanalı sağlanmakta.

Yenilenmiş pazarındaki büyüme sürerken, hala güvencesiz ürünlerin büyük bir pazar payını oluşturduğunu vurgulayan Özdemir, bu durumun tüketicileri risk altına soktuğunu dile getirdi. Hükümetin kayıtdışılığı azaltma hedeflerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını aktaran Özdemir, “EasyCep olarak hem tüketicileri güvenceler ile korumayı, hem de ülkenin vergi kaybını azaltacak sistemler geliştirmeyi hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Yorum yapın