Cankurtarma Branşı, 2032 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), cankurtarma branşının 2032 Yaz Olimpiyat Oyunları’na eklenmesiyle birlikte bu dalda olimpik statü kazandığını duyurdu. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, “Kendi alanında birçok uluslararası başarıya imza atan federasyonumuzun ve sualtı topluluğumuzun cankurtarma branşıyla 2032 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olmasından büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Avrupa Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILSE), uzun bir aradan sonra Roma’da yüz yüze komisyon toplantılarını gerçekleştirdi. Kadir Sağlam, ILSE ile yürüttüğü ikili ilişkilerin ardından Türkiye’nin bu toplantılara, federasyon tarihindeki ilk kez davet edildiğini ifade etti. Türkiye, üç kişilik bir heyetle dört ayrı komisyon çalışmasında aktif rol alarak temsil edildi. TSSF’nin temsilcileri, ilk kez bu komisyonlarda bulunarak katkı sağladı. Türkiye heyetinde yer alan TSSF Başkan Danışmanı İrfan Kara Yönetim ve İdare Komisyonu’nda, TSSF Cankurtarma Teknik Kurul Başkanı Adnan Büyük ise Kurtarma Komisyonu’nda görev aldı. TSSF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ersin Coşar da Spor Komisyonu’nda yer aldı. Ayrıca, Türk heyeti Boğulmayı Önleme Komisyonu çalışmalarını takip etti.

TSSF, 2032 Yaz Olimpiyatları için cankurtarma branşında hazırlıklara hız verdi. Bayram sonrası tamamlanacak tam üyelik sürecinin ardından Türkiye, ILSE’nin Avrupa politikalarında söz sahibi olacağını belirten Sağlam, “Federasyonumuz son derece önemli haberlerle dönecek. Ülkemiz, 11 sualtı spor branşında faaliyet gösteriyor ve birçok uluslararası şampiyonluğu kazanmış en büyük federasyonlardan biri. Cankurtarma branşının olimpik statü kazanması, bizim için harika bir gelişme. 2032 Olimpiyatları’nın partisi olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ulusal yarışmalar düzenleyecek, cankurtarma hakemleri ve antrenörleri yetiştirme programları oluşturacağız. Diğer ülkelerle işbirlikleri kurarak uluslararası arenada madalya kazanacak sporcular yetiştireceğiz” dedi.

Ayrıca, TSSF Başkanı Kadir Sağlam, Türkiye’deki cankurtaranların ve bu alandaki eğitim merkezlerinin kalitesi konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Ocak ayında düzenlenen cankurtaran çalıştayı ile beraber, cankurtarma merkezleriyle işbirliği içinde önemli kararlar aldıklarını kaydetti. Bu kararların başında uluslararası ISO kalite standartlarına akredite olma hedefinin bulunduğunu, böylece cankurtaranların belgelerinin uluslararası alanda geçerlilik kazanacağını vurguladı. Aldıkları akreditasyon sonucunda, şu anda faaliyet gösteren 35 cankurtaran ile 165 donanımlı dalış merkezi, eğitim programlarını bu uluslararası standartlara göre yapılandıracak. Böylece, tüm cankurtaran ve dalıcılar, uluslararası tecrübe ve yeterliliklerini belgeleyerek, global ölçekte tanınacak.

Yorum yapın