Beyoğlu Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nin Açılışıyla Hayvan Refahı Artırıldı

Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen “Sahipsiz Hayvan Bakımevi”, düzenlenen bir etkinlikle açılışını gerçekleştirdi. Törende söz alan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Amacımız dostlarımız için daha etkili ve sürdürülebilir bir hizmet sunmaktır” ifadesini kullandı.

Beyoğlu Belediyesi ve Espressolab arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde, Sütlüce Mahallesi’nde bulunan “Beyoğlu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi” önemli bir yenileme sürecinden geçti. Önceki yapının yerine, kedi yoğun bakım ünitesi, muayene ekipmanları, çelik kafesler, infüzyon pompası ve oksijen konsantratörlerinin de yer aldığı eksiksiz bir veterinerlik binası inşa edildi. Bu yeni yapı, Beyoğlu’ndaki hayvan bakım hizmetinin kapasitesini önemli ölçüde artırarak “Beyoğlu Belediyesi-Espressolab Sahipsiz Hayvan Bakımevi” adı altında hizmet vermeye başladı. Açılışta, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, Espressolab Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ ve diğer davetliler yer aldı.

Başkan İnan Güney, açıklamasında, “Beykoğlu’nda tüm canlılara sahip çıkıyoruz. Hayvan sevgisi bizim kültürel bir değerimizdir. Önemli olan yaşamı sürdürebilmek; bu nedenle, sorunu çözerken cana kıymadan hareket etmeliyiz dedi. Güney, tedavi ve muayene alanlarında yenilikler gerçekleştirerek, iki katlı yeni veterinerlik binasının inşasıyla hayvanların refah seviyesinin artırıldığını ve daha etkin ve sürdürülebilir bir hizmet sunulacağını vurguladı.

Yeni “Espressolab Sahipsiz Hayvan Bakımevi”, sokak hayvanlarına modern koşullarda bakım sağlamak amacıyla inşa edildi. Tesis, gelişmiş muayenehaneler, ameliyathaneler ve kapalı rehabilitasyon alanlarıyla donatıldı. Açılışla birlikte, kedi yoğun bakım ünitesinin kapasitesi 30’dan 170’e, köpeklerin barınma alanları ise 22’den 40’a yükseltildi. Ayrıca, yoğun bakım ünitesi sayısı 4’e, oksijen konsantratörleri ise 3’e çıkarılarak, kritik durumda bulunan hayvanların tedavi koşulları iyileştirildi. Hayvanların yaşamını yitirmesi durumunda kullanılacak bir morg alanı da oluşturuldu. Mevcut olan hayvan barınağı da bakım ve onarımdan geçirilerek, tıbbi donanımı güçlendirildi.

Yorum yapın