8 Saatlik Diyet Nedir, Nasıl Yapılır?

8 saatlik diyet belirli periyotlarla istediği her şeyi yiyerek kilo vermek isteyenler için uygun bir beslenme programıdır. Bu diyet günümüzde en çok uygulanan kilo verme yöntemlerinden biridir. 

 8 Saatlik Diyet
 
Belirli periyotlarla aç kalmak  eski zamanlardan beri var olan bir uygulamadır. Fakat hayalinizdeki vücuda ulaşmakla bir ilgisi yoktur. 8 saatlik diyet diğer zayıflama diyetlerinden farklı bir yöntemdir. 8 saatlik diyeti uygularken ne yediğinize değil ne zaman yediğinize dikkat etmelisiniz. 8 saatlik diyet bir rejim planı değil bir beslenme şeklidir.




Aç Kalmak Gerekli mi?

8 saatlik diyeti uygularken yemeniz ve içmemiz gerekir. Ancak bunu kısıtlı bir zaman aralığında yapmalısınız. Bu nedenle 8 saatlik diyet kısıtlı sürelerle yemek olarak da adlandırılır. 8 saatlik diyet programı ile tüm gününüz veya haftanız iki kısma ayrılır. Bunlar yeme devresi ve oruç devresidir.

Yeme Devresi ve Oruç Devresi
 

Yeme devresinde normal bir öğün tüketebilirsiniz. Bu devrede kendinizi aç bırakmanıza gerek yok. Oruç devresinde ise yemek yemeniz yasaktır. Oruç süresince su, çay, kahve ve sade soda tüketebilirsiniz. Çayınıza ve kahvenize şeker veya krema gibi kalori yükü içeren gıdalar eklemeyin. Çok zorlanırsanız meyve ve sebze tüketebilirsiniz. 

8 Saatlik Diyetin Zorlukları 

8 saatlik diyeti uygularken açlık, halsizlik, baş dönmesi veya kusma görülebilir. Ayrıca yılgınlık ve öfke gibi duygu değişimleri yaşayabilirsiniz. Bunlar 8 saatlik diyetin ilk haftalarında veya aylarında karşılaşılan normal vücut tepkileridir. Vücudunuz alışma evresindedir. Metabolizmanız zamanla yan etkilerin üstesinden gelecektir.

8 Saatlik Diyetin Faydaları 

8 Saatlik Diyet programı tip2 diyabeti önleyerek insülin direncini kontrol altında tutar. Kalp sağlığına iyi gelir. Kanser riskini azaltır. Beyin fonksiyonlarını artırır. Uzun yaşamayı sağlar. Ayrıca günde üç veya altı öğünde ne yiyeceğinizi düşünmenize ve yemek pişirmenize gerek kalmayacağı için yaşam kalitenizi artırarak ekonominize de destek olur. 

8 Saatlik Diyet İşe Yarar mı?

Normal şartlarda vücudunuz enerjiyi yediğiniz besinlerden sağlar. Bu enerji karaciğerinizde ve kaslarınızda depolanır. Oruç döneminde vücudunuz enerjisini son depolarından yani yağlardan alır. Oruç süresi arttıkça bu süreçte yakılan yağ miktarı da artar. 




Yorum yapın